Tuotetiedot
Kuivasäilöntä on puhtain tunnetuista säilöntätavoista. Siinä ei käytetä mitään lisäaineita. Ei sokeria, ei suolaa, ei mitään keinotekoisia säilöntäaineita. Säilyvyys perustuu itse menetelmään: kuivaamiseen. Kuivasäilönnän puhdas linja alkaa jo ruoka-aineista. Suurimman osan kuivattavista tuotteista voit kerätä luonnosta tai omasta puutarhastasi. Kuivasäilöntä on luonnon tapa "säilöä”; näin säilyvät kasvien siemenet ja mm. vilja. Se on myös vanhin ihmisen käyttämä säilöntämenetelmä. Pyramideista on löydetty täysin itämiskelpoista viljaa - iältään yli 3000 vuotta.
Kuivasäilötyissä ruoka-aineissa maut ovat puhtaimmillaan. Vuosienkin säilytyksen jälkeen ne maistuvat lähes tuoreen veroisilta, juuri säilöntämenetelmän ansiosta. Kuivattaessa ruoka-aineiden omat, luonnolliset aromit voimistuvat ja kuivasäilötyissä ruoka-aineissa ne myös säilyvät hyvin. Siksi kuivatuista aineista valmistetuissa ruoassa on täyteläinen maku; ruoan aromeja ei tarvitse keinotekoisesti korostaa esim. runsaalla suolankäytöllä. Kuivasäilötyissä vihanneksissa, marjoissa, juureksissa ja yrteissä vitamiinit säilyvät hyvin ja ravintoarvot ovat hyvät. Terveellisempään tulokseen päästään käyttämällä nopeaa ja tasalämpöistä kuivausmenetelmää. Silloin kuivauksen aikana tapahtuva vitamiinien tuhoutuminen jää vähäiseksi.
Kuivasäilömällä säästät. Raaka-aineet ovat ilmaisia tai voit ostaa ne edullisesti. Säästät myös energiaa; sähköä kuluu vain kuivausaikana - alle euron kuivauskertaa kohti. Evermat-kuivuri kuivaa nopeasti ja tehokkaasti. Perinteisiin kuivausmenetelmiin verrattuna kuivurin käyttö lyhentää kuivausajan kolmannekseen. Pakastamiseen verrattuna kuivauksen energiakustannukset ovat noin puolet pienemmät. Kuivasäilöttyjen tuotteiden varastointi ei myöskään edellytä erityisiä, energiaa kuluttavia säilytystiloja.
Kuivaus sopii lähes kaikkien ruoka-aineiden säilöntätavaksi. Voit kuivata sieniä, keittojuureksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, mauste- ja luonnonkasveja. Sienistä sopivat parhaiten kuivattaviksi kovamaltoiset sienet; herkkutatti, punikkitatti, lampaankääpä ja vaalea orakas. Myös kantarelli eli keltavahvero, suppilovahvero ja musta torvisieni, ukonsieni, keltavalmuska ja korvasieni ovat erinomaisia kuivattuina. Keväällä ja kesällä voit kuivata teeaineiksi koivunmustikan-, maitohorsman, viinimarjan ja vadelman lehtiä. Vitamiini- ja hivenainepitoinen nokkonen sopii hyvin kuivattavaksi talven keittoja ja muhennoksia varten. Hedelmistä omena ja marjoista ruusunmarja ovat erinomaisia kuivattuina. Porkkana, lanttu, selleri ja palsternakka ovat kuivattuina käteviä käyttää ruoanvalmistukseen.
Kuivurin lisäksi tarvitset vain tavallisia keittiötyövälineitä. Terävä veitsi, perunankuorimaveitsi, tukeva leikkuulauta, raastinrauta tai raastemylly ja huhmare riittävät. Niillä viipaloit, lohkot, raastat ja hienonnat. Jos sinua on yleiskone ja vihannesleikkuri, voit käyttää sitä juuresten ja hedelmien viipaloimiseen ja raastamiseen. Jotkut juurekset ja vihannekset voidaan esikäsitellä ryöppäämällä. Siihen tarvitset tilavan kattilan ja vihannestenkeittokorin tai lävikkökauhan. Huhmaretta tai soseutinta tarvitset, jos teet kuivatuista tuotteista jauhetta.
Tekniset tiedot:
- Mitat: halkaisija 280 mm, korkeus 305 mm
- Kuivaustasojen lukumäärä: 4 kpl
- Termostaatti: lämpötilan säätö 0-60c
- Ajastin: 0-12 h
- Ylikuumenemissuoja
- Merkkivalo
- Kumijalat
- Liitäntäteho 700 W / 230 V
- Liitäntäjohto kelattavissa jalkaosan ympärille
- Lisätasot (2 kpl pakkauksessa) tilattavissa erikseen
- Evermat -hyötykasvikuivurissa sekä lämpötila, että kuivausaika ovat säädettävissä. Säätömahdollisuus on tärkeä tekijä kuivauksen onnistumiseksi.
- Evermat -kuivasäilönnän tehokkuus ja luotettavuus perustuu nopeaan ilmankiertoon ja kyllin alhaiseen kuivauslämpötilaan
- Kestävä ja helppo puhdistaa
- Kuivaustasot ovat ruostumatonta teräslankaa ja runko iskunkestävää ABS-muovia
- Saatavilla lisätasot (2 kpl)
- 5 vuoden takuu
- Valmistettu Ruotsissa
- Tuotekoodi
- 9-801-204
- EAN-koodi
- 7391538982047
- Valmistaja
- Evermat
- Nettopaino
- 2,60 kg
- Bruttopaino
- 3,20 kg