Big Green Egg toivottaa mukavaa joulunodotusta

Nov 25, 2021, 2:53:00 PM · Other news

Big Green Egg toivottaa mukavaa joulunodotusta

Joulukinkku Big Green Eggissä

  • Suolattu joulukinkku
  • Kuusen- tai katajan oksia
  • Olutta
  • Hunajaa
  • Sinappia

Aloita tekemällä kunnon hiillos grilliin. Lämmitä grilli 200°C lämpötilaan. Ota kinkkuun ensin kunnon väri tässä lämpötilassa joka puolelta. Ota kinkku pois ja laske lämpötila 100°C lämpötilaan.

Laita hiilloksen päälle oksa tai kaksi ja samoin myös kinkun alle, ritilän päälle oksa tai kaksi. Sulje grilli, pidä hiillos 90-100°C lämpötilassa ja kypsennä kinkkua 50 minuuttia per kilo.

Lopuksi tee oluesta, hunajasta ja sinapista paksuhko penslauskastike. Penslaa kinkku ennen kun asetat sen ennen leikkaamista vetäytymään folion alle noin 30 minuutiksi. Voit myös valmistaa kinkun edellisenä päivänä, mutta siinä tapauksessa suosittelen kypsentämään kinkkua 40 minuuttia per kilo.

Resepti: Sasu Laukkonen


Related products