Big Green Egg

Big Green Egg logo

 

Big Green Egg grillin esikuva on yli 3000 vuotta vanha aasialainen ruoanvalmistusastia, kamado (Wikipedia, eng.). Amerikkalaiset veivät 1950-luvulla kamado-idean Japanista Amerikkaan. 1970-luvulla - kiitos amerikkalaisen avaruusohjelman - erilasten materiaalien kehitys oli huimaa ja NASA:n tarkat standardit vaativat huippuluokan laatua mm. keraamisilta materiaaleilta. Big Green Egg seurasi tätä kehitystä ja pani merkille, että nämä materiaalit sopivat erinomaisesti kamadojen valmistukseen. Keksintö johti nykyaikaisen Big Green Egg grillin syntymiseen. Itse yritys aloitti toimintansa Atlantassa vuonna 1974 ja tänä päivänä näitä ylivertaisia hiiligrillejä myydään tuhansia ja taas tuhansia ympäri maailman.

Big Green Egg hiiligrillit ovat monipuolisuutensa ja tuotteen sekä sillä valmistettavien ruokien korkean laadun ansiosta erityisen suosittuja huippukokkien, keittiömestareiden ja ravintoloitsijoiden keskuudessa. Useissa ravintoloissa ympäri maailman parhaat pihvit ja muut ruokalajit valmistetaan Big Green Eggillä ja onpa monissa paikoissa oma listansakin BGE-ruokalajeille!

Big Green Egg -grilleillä valmistettuja ruokalajeja voit maistella mm. näissä ravintoloissa:

 

Grotesk logo

Ravintola Grotesk

Helsinki

 Chef & Sommelier logo  

Chef & Sommelier

Helsinki

Emo logo

Emo

Helsinki

Olo logo

Olo

Helsinki

Demo logo

Demo

Helsinki

 Purpur logo

Purpur

Helsinki

Gösta logo

Gösta

Mänttä

 Grön logo

Grön

Helsinki

 Masu logo

Masu

Tampere

 Stallhagen logo

Stallhagen

Godby, Åland

 

Big Green Egg grillit sopivat varsin hyvin myös kotikokkien terasseille, pihoihin, ja mökkirantoihin. Yhä useammassa paikassa myös Suomessa voikin nähdä ja aistia aidon Big Green Egg grillin ominaisen tuoksun, jossa sekoittuvat kypsyvän lihan ja muiden ainesten, sekä punaisena hehkuvan hikkoripuun syvät aromit. Kokonaisvaltainen tuoksu- ja makuelämys ovatkin monille päällimmäinen syy hankkia tämä loistava tuote!

Big Green Egg hiiligrillejä on saatavilla tätä nykyä jo seitsemää eri kokoa; Mini, Minimax, Small, Medium, Large, XL ja malliston kruunaamaton kuningas XXL. Kaikkiin malleihin on saatavilla suuri määrä erilaisia lisäosia kaikenlaisiin grillaustarpeisiin. Näistä mainittakoon erilaiset grillausalustat, -telineet ja -ritilät, eri lihoille omat lämpömittarit, pizzakivet, sekä lämmönkestävät grillaushansikkaat. Parhaan lopputuloksen saat aidoilla Big Green Egg hikkori- ja tammipuuhiilillä, savustuslastuilla ja grillauslankuilla.

Muista että Big Green Egg grilliä voit käyttää ympäri vuoden. Valmista herkulliset grillireseptit myös talvella!


 

 Linkki valmistajan nettisivuille

 

Aidot Big Green Egg - grillien kuninkaat ovat saatavilla mm. seuraavilta jälleenmyyjiltä:

 

StockmannHobby Hall logoK-rauta

NetrautaTaloon.comTalotarvike.com

 GrillimestariGrillshop logoVeikon Kone